Nuorisotyön viikko

Nuorisotyön viikko järjestettiin kahdeksannen kerran 11.-17.10.2021. Nuorisotyön viikko on vuosittain viikolla 41 toistuva valtakunnallinen teemaviikko, jonka aikana nostamme esille nuorisoalan ammattilaisten ja vapaaehtoisten, sekä järjestöjen, kuntien ja seurakuntien tekemää arvokasta työtä nuorten hyväksi.

Me nuorisoalan toimijat olemme moninainen joukko ja teemme rahassa mittaamattoman arvokasta työtä.

Kohtaamme nuoria nuorisotaloilla ja kaduilla, vedämme nuorteniltoja & ripareita, toimimme isosina, lippukuntien ja erilaisten nuorten ryhmien vetäjinä, tarjoamme nuorille kivan harrastuksen ja yhteisön johon kiinnittyä, tuemme nuorten yhteiskunnallista osallisuutta, pidämme meteliä nuorten puolesta, tarjoamme olkapään ja kuuntelevat korvat, jaamme nuorten ilot ja surut, tuotamme vaikuttavaa tietoa nuoria koskevista ilmiöistä ja nuorisotyöstä, koulutamme uusia ammattilaisia alalle – olemme nuorten puolella!

Se työ ansaitsee oman viikon. Tästä on kyse Nuorisotyön viikossa!

Nuorisotyön viikolla kiinnitettiin huomiota alan rahoitukseen – taistelu alan rahoituksesta jatkuu!

Suomessa on noin miljoona nuorta. Korona-kriisi on vaikuttanut kielteisesti erityisesti heidän elämäänsä. Harrastusten loppuminen, opintojen vaikeutuminen, työpaikkojen katoaminen, yksinäisyys ja mielenterveyteen liittyvät ongelmat ovat nousseet erityisesti esille nuorten keskuudessa.

Nuorisotyön viikon aikana halusimme kiinnittää päättäjien huomion nuorisoalan rahoitukseen. Nuorisoalan tekemä työ on korostunut entisestään korona-aikana. Panokset nuorisotyöhön maksavat itsensä reilusti takaisin. Osana Nuorisotyön viikon kampanjaa lähetimme kansanedustajille kirjeen Suomen nuorilta.

Valitettavasti kesken viikkoa saimme kuitenkin ikäviä uutisia nuorisoalan rahoituksesta, kun rahapelituottojen voittojen vähenemän aiheuttamat leikkausten kohdennukset julkaistiin. Veikkaustuottojen aleneman aiheuttamat leikkauksen peruttiin kuitenkin viikon päätteeksi!

Nuorisoalan rahoitus on siis turvattu vuodelle 2022. Jatkamme sinnikästä vaikuttamistyötä alan rahoituksen puolesta tulevaisuudessa. Nuorisoalan tärkeän työn rahoitus ei saa olla kiinni siitä, paljonko suomalaiset pelaavat. Tue työtämme jakamalla rahoitusta koskevia postauksia ja kirjoituksia somessa.

”Nuorisotyön yhteiskunnallista merkitystä ei voi rahalla mitata.” 💎 Nuorisotyön viikon 2021 kampanjavideolla kansanedustaja Suldaan Said Ahmed, näyttelijä Elena Leeve, toimialajohtaja Tommi Laitio ja kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen kertovat omista kokemuksistaan ja näkemyksistään liittyen nuorisotyöhön.

Nuorisotyössä saa ja pitää voida hyvin!

Vuonna 2021 Nuorisotyön viikolla kiinnitettiin erityistä huomiota nuorisoalan toimijoiden hyvinvointiin. Viikon aikana käsiteltiin rutkasti aiheeseen liittyvää tietoa. Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta!

Katso myös