Nuorisoalan tietopaketti uusille kuntapäättäjille

Kunnat vastaavat suurimmasta osasta nuorille tärkeistä palveluista, kuten koulutuksesta, nuorisotyöstä ja mielenterveyden tuesta. Myös nuorisojärjestöjen tukeminen kuuluu monen kunnan toimenpiteisiin. Nuoret odottavat kuntapäättäjiltä lisäksi tekoja ilmastokriisin ratkaisemiseksi.

Olemme koonneet tähän kuntapäättäjän tietopaketin nuorista ja nuorisoalasta. Toivomme, että saat tästä ideoita ja ajatuksia, kuinka sinunkin kuntasi voisi olla nuorille entistä parempi. Nuorten viihtyminen ja kiinnittyminen kotikuntaan on yksi tärkeimpiä kunnan elinvoiman ja valoisan tulevaisuuden mittareita – siksi siihen kannattaa panostaa.

Tämän tietopaketin on koonnut yhteistyössä Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi, Suomen Kuntaliitto ja Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto.

Tietoa nuorisotyöstä ja nuorista

Nuorisotyön toimintamuodot ja -menetelmät ovat uusiutuneet ja monipuolistuneet 2000-luvulla kaikilla nuorisotyön sektoreilla (kunnat, järjestöt ja seurakunnat). Nuoret ovat yhteiskunnan jäseniä siinä missä muutkin ikäryhmät, joten heidän hyvinvointinsa on kytköksissä lopulta koko yhteiskunnan palveluiden ja rakenteiden kokonaisuuteen – ei yksinomaan nuorisotoimialaan.

Tukea kuntavaikuttamiseen nuorten puolesta

Haluatko oppia lisää?

Tule mukaan kuntapäättäjille suunnattuun nuorisopolitiikan webinaariin 29.9. klo 17-18.30. Webinaarissa käsitellään nuorten odotuksia ja toiveita kunnille, kuntien lakisääteisiä velvollisuuksia nuorisotyössä sekä nuorten vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia. Webinaari tarjoaa ajankohtaisen paketin tietoa tuoreille kuntapäättäjille ja nuorisoasioista vastaavien lautakuntien jäsenille!

Ilmoittaudu tästä →

Katso myös