Ungdomsarbetsveckan

Ungdomsarbetsveckan ordnas under vecka 41, dvs. 11–17.10.2021. Ungdomsarbetsveckan lyfter fram det värdefulla arbete som ungdomsarbetare, organisationer, kommuner och församlingar gör för de unga. Vi uppmuntrar också lokala aktörer, kommuner, organisationer och unga att ordna egna jippon, temadagar och evenemang för att fira ungdomsarbetet.

Ungdomsarbetsveckan 2021

I år är temat för Ungdomsarbetsveckan välbefinnande inom ungdomssektorn.

Vi publicerar Ungdomsarbetsveckans exakta program i augusti. I år ordnar vi fler evenemang och webbinarier än tidigare med olika teman. Det är möjligt att delta i dessa (på distans) under veckans varje vardag. 

Under Ungdomsarbetsveckan lyfter vi fram forskningsbaserad kunskap om hur aktörer inom ungdomssektorn – såväl frivilliga som de som arbetar inom ungdomssektorn – mår just nu. Ungdomsarbetsveckans program stöder byggandet av välbefinnande i den egna arbets- eller frivilliggruppen.

Vi uppmuntrar aktörer inom ungdomssektorn att även själv ordna program under Ungdomsarbetsveckan som passar temat. Om ert evenemang är öppet för andra aktörer inom branschen kan du anmäla evenemanget till Ungdomsarbetsveckans evenemangskalender. En sammanställning av evenemangen publiceras i september 2021. 

Liksom tidigare år publicerar vi även olika slags kommunikationsmaterial under Ungdomsarbetsveckan som kan laddas upp på sociala medier. Material som redan färdigställts kan laddas ner i Ungdomsarbetsveckans materialbank:

Katso myös