Nuorisoalan uutisia

27.11.2017: YK-nuorisodelegaatiksi 2018 Jonne Juntura

Suomen YK-liitto ja Allianssi valitsivat seuraavaksi YK-nuorisodelegaatiksi Jonne Junturan, 25. Hakijoita delegaatiksi oli yhteensä 13.

 Juntura on lääketieteen opintojen loppuvaiheessa ja kotoisin Pohjois-Suomesta. Syksyllä 2018 hän edustaa nuoria YK:n yleiskokouksessa osana Suomen valtuuskuntaa ja osallistuu ajankohtaisiin YK-asioihin liittyvään koulutukseen ja tiedotukseen kotimaassa ympäri vuoden.

YK-nuorisodelegaattina Juntura haluaa keskittyä Suomessa nuorten mielenterveyteen ja osallistamiseen. Kansainvälisillä kentillä hän keskittyy nuorten rooliin Global Health Security Agendassa (GHSA).

- GHSA on perinteisesti ollut Suomen kärkitavoitteita terveyspolitiikassa, ja se linkittyy erittäin hyvin ensi vuonna YK:n yleiskokouksessa käytävään keskusteluun mikrobilääkeresistenssistä, tuberkuloosista sekä kroonisista taudeista. Koskaan aikaisemmin ei YK:n korkeimmalla agendalla ole ollut näin monta terveysteemaa, kertoo Jonne.

Junturaa turhauttaa se, kuinka usein nuoret nähdään vain tulevaisuuden vaikuttajina.

- Maailman väestöstä yli puolet on alle 30-vuotiaita. Emme me odota, että ikä antaa meille luvan osallistua päätöksentekoon. Meillä on kaikki oikeus saada äänemme kuuluviin jo nyt, Juntura sanoo.

Asiasta antavat lisätietoja YK-nuorisodelegaatti 2018 Jonne Juntura, jonne.juntura@helsinki.fi, sekä Allianssin kansainvälisistä asioista vastaava asiantuntija Noora Löfström, p. 044 416 5264, noora.lofstrom@alli.fi


YK-nuorisodelegaatin vuotta voit seurata Facebookissa \"Suomen Nuorisodelegaatit\", Twitterissä @JonneJuntura ja Instagramissa @eastisthenewwest. Junturaa ehdottivat tehtävään Suomen Ylioppilaskuntien Liitto, Nuorten Lääkärien Yhdistys, Neuroliitto, Finnish Medical Students´ International Committee, Yeesi ry- Nuorten Mielenterveysseura ja Suomen Medisiinariliitto.

 

 

 Takaisin