Nuorisoalan uutisia

21.11.2017: EU-Afrikka- huippukokoukseen nuorisoedustus Suomesta

Tuomas Tikkanen, 25, osallistuu pääministerin johtamaan valtuuskuntaan EU-Afrikka- huippukokouksessa marraskuun lopussa. Suomi on kokouksen ainoa maa, jonka delegaatioon on otettu mukaan nuori henkilö. Yhtenä huippukokouksen pääaiheena on nuoret.

Norsunluurannikolla Abidjanissa pidettävään kokoukseen osallistuvat Suomesta pääministeri Sipilä sekä ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen. EU:n ja Afrikan johtajien on määrä keskustella maanosien suhteiden tulevaisuudesta. Tikkanen osallistui jo lokakuussa tapaamisen nuorisokonferenssiin, jonka viestejä hän aikoo viedä eteenpäin varsinaiseen huipputapaamiseen.

"Nuoret muodostavat valtaosan Afrikan väestöstä. Se, että Afrikka-EU -huippukokuksen pääteemaksi on nostettu juuri nuoret, kertoo, että nuorten merkitys molempien maanosien tulevaisuuksien muovaajina on ymmärretty", kertoo Tikkanen.

Tikkanen valittiin yli kahdestakymmenestä hakijasta osallistumaan huippukokoukseen.

Nuorisokonferenssin viestejä huipputapaamiseen ovat muun muassa nuorten laajempi poliittinen osallisuus, hyvä hallinto sekä nuorten työllisyys. Esillä ovat myös YK:n päätöslauselman 2250 Nuoret, rauha ja turvallisuus -teemat.

Asiasta antavat lisätietoja Tuomas Tikkanen, p. 040 523 5768, ja Allianssin kansainvälisten asioiden asiantuntija Noora Löfström, p. 044 416 5264.

 

 Takaisin