Nuorisojärjestöt tiedottavat

14.11.2017: Partiolaisten adventtikalenteri viettää 70. juhlavuottaan

Partiolaisten adventtikalenteri on kuulunut suomalaisten jouluperinteisiin jo 70 vuotta. Adventtikalenterin perinteiset elementit toistuvat tänä vuonna Elina Warstan tunnelmallisessa kuvituksessa.

 

Adventtikalenterin idea saapui Suomeen Ruotsista 70 vuotta sitten partiotyttöjärjestön johtaja Tessi Fazerin mukana. Kalenteria koristi tuolloin Ulla von Wendtin piparkakkutalokuvitus. Alusta alkaen adventtikalenterin on erottanut joulukalenterista se, että ensimmäisen adventin osuessa marraskuun puolelle, päästään luukkuja avaamaan jo ennen joulukuuta.

Perinteiset kuva-aiheet toistuvat vuosittain partiolaisten adventtikalenterissa: itsenäisyyspäivän Suomen lippu, Lucia-neito, Jeesus-lapsi jouluaattona sekä adventtisunnuntaiden kynttilät siivittävät joulunodotusta tänäkin vuonna. Vuosien saatossa adventtikalenteri on saanut kuvittajikseen nimekkäitä taiteilijoita, kuten Ulla Vaajakallion, Camilla Mickwitzin ja Virpi Pekkalan.

Juhlavuoden kalenterin teemoina ystävyys ja luonnon kunnioittaminen

Tämän vuoden kalenterissa eläimet, lapset ja tontut kokoontuvat yhteiseen joulunviettoon kuusen ympärille. Kalenterin kuvittanut Elina Warsta uskoo partiolaisten adventtikalenterin vahvan aseman säilyvän myös tulevaisuudessa.

\"On tavara- ja suklaakalentereita, ja lapset toivovatkin niitä. Loppupeleissä lapset miettivät kuitenkin enemmän kuvakalentereitaan. Sillä välin, kun hukumme tavaraan, on kuvakalentereissa vahva kokemuksellinen puoli\", Warsta pohtii.

Partion adventtikalenterilla tuetaan paikallisten partiolippukuntien toimintaa. Kalenterituotoilla rahoitetaan leiristipendejä, hankintaan varusteita ja pidetään osallistumismaksut matalina, jotta jokaisella olisi mahdollisuus partioharrastukseen.

Pienet ja suuret partiolaiset myyvät adventtikalentereita parhaillaan ovelta ovelle, ostoskeskuksissa ja työpaikoilla. Myynti jatkuu 5.12. saakka. Lähimmän myyntipaikan voi tarkistaa adventtikalenterin sivuilta. Kalenterin voi tilata myös verkosta, minne päin maailmaa tahansa. Kotimaisella adventtikalenterilla on Avainlippu.

 

Lisätietoa:

Perustietoa adventtikalenterista: www.adventtikalenteri.fi

Verkkokauppa: www.adventtikalenteri.fi/osta

Myyntipaikat: www.adventtikalenteri.fi/myyntipaikat/Takaisin