Nuorisojärjestöt tiedottavat

11.09.2017: Suomen Partiolaisten ja Goforen yhteistyö nostaa arvot johtamisen keskiöön

Suomen Partiolaiset ja digitaalisten palveluiden asiantuntijayritys Gofore aloittavat yhteistyön arvopohjaisen johtamiskoulutuksen, Value Based Leadershipin (VBL:n), myötä. Koulutuksen tavoitteena on lisätä tulevien johtajien ymmärrystä omista arvoistaan ja rakentaa parempaa johtajuutta nuorista lähtien.

\"Tavoitteemme on kasvattaa lisää parempia johtajia Suomeen, ja yhteistyö Goforen kanssa tukee tätä missiota erinomaisesti. Yrityksen arvot - erityisesti työhyvinvoinnin nostaminen keskiöön, reiluus ja läpinäkyvyys - ovat hyvin linjassa Value Based Leadership -koulutuksemme tavoitteiden kanssa. Kurssilaiset saavat parasta mahdollista mallia hyvästä johtamisesta työelämässä, kun pääsevät tutustumaan Great Place to Work -kilpailussa tänä vuonna Suomen parhaaksi ja Euroopan 2. parhaaksi rankatun työpaikan yrityskulttuuriin\", kertoo puheenjohtaja Anna Munsterhjelm Suomen Partiolaisista.

\"Goforen oma johtaminen on alusta lähtien perustunut pitkälti arvopohjaiseen lähtökohtaan, joten johtamiskoulutuksessa puhutaan juuri niistä asioista, joita mekin haluamme olla edistämässä suomalaisessa yhteiskunnassa ja sen kehittämisessä. Goforen oma esimerkki osoittaa myös sen, että arvopohjaisella johtamisella saadaan tulosta aikaan\", kuvaa Goforen toimitusjohtaja Timur Kärki puolestaan tuoretta yhteistyötä.

Ruotsissa alun perin kehitetty puolen vuoden mittainen arvopohjaisen johtajuuden koulutus (Värdebaserat ledarskap) koostuu neljästä kurssiviikonlopusta, joissa käsitellään erityisesti ryhmien johtamista, johtamista monimuotoisuuteen, itsensä johtamista sekä johtamista tuottoisasti arvoilla. Lisäksi koulutukseen sisältyy mentorointia ja etätehtäviä.

Yhteistyön myötä Gofore toimii kumppanina kahdessa kurssissa. Yritys on tuellaan mukana mahdollistamassa koulutuksen toteutuksen tarjoamalla tilojaan kurssien järjestämiseen ja työstämällä kurssilaisten kanssa arvopohjaisen johtajuuden kysymyksiä. Kakkoskurssi järjestetään marraskuussa ja kolmas ajoittuu ensi vuoden toukokuulle. Tulevan vuoden aikana Gofore osallistuu myös koulutusohjelman kumppanuusverkoston rakentamiseen.

Value Based Leadership -koulutusohjelman taustalla vaikuttaa johtamisfilosofia, joka painottaa erityisesti itsensä ja omien arvojen tuntemista osana parempaa johtajuutta. Koulutuksen avulla Suomeen saadaan tulevina vuosina 1 000 uutta arvopohjaiseen johtamiseen perehtynyttä, tulevaisuuden johtajaa. Koulutus tuotiin Suomeen vuoden alussa, ja meneillään on jo toinen Suomen VBL-kurssi. Ruotsin partiolaisten ja Suomen partiolaisten yhteistyössä järjestämiltä yhteistyökursseilta on vuosien saatossa valmistunut jo noin 80 alumnia.

Suomessa koulutuksen pääyhteistyökumppanina toimii Grano. Koulutuksella on lisäksi muita yritystukijoita ja uusia kumppaneita etsitään edelleen aktiivisesti.

Lisätietoja:

www.parempaajohtajuutta.fi
www.gofore.com

Annika Räsänen
yhteyskoordinaattori, Value Based Leadership
Suomen Partiolaiset
annika.rasanen(at)partio.fi
Puh. +35840519161

Juha Mustonen
Johdon konsultti
Gofore Oy
Juha.mustonen(at)gofore.com
Puh. +358505004145

Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö, jonka toiminnassa on vuosittain mukana yli 65 000 jäsentä. Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200 maassa. Meillä olet osa maailmanlaajuista yhteisöä, jonka avulla maailmasta voi tehdä paremman paikan. Lähde mukaan seikkailuun osoitteessa partio.fi/liity

Vuonna 2001 perustettu Gofore muotoilee ja rakentaa yhdessä asiakkaidensa kanssa tulevaisuuden ketteriä digitaalisia palveluita, samalla luoden jatkuvan muutoksen työkulttuuria. Goforen asiakaskunta koostuu pääasiassa julkisen sektorin toimijoista sekä suurista ja keskisuurista yrityksistä. Asiakkaita on yli 130 useilla eri toimialoilla. Yhtiö tavoittelee tänä vuonna noin 34-37 milj. € liikevaihtoa (pro forma). Gofore työllistää noin 350 digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijaa Helsingissä, Jyväskylässä, Tampereella, Swanseassa ja Münchenissä.Takaisin