Nuorisojärjestöt tiedottavat

06.09.2017: Vesaiset haastaa perheet somettomaan syyslomaan

Vesaisten Keskusliitto on huolissaan perheiden vähentyneestä yhdessäoloajasta. Ongelmana on yleistynyt älylaitteiden ja sosiaalisen median käyttö. Perheet viettävät aikaa yhdessä, mutta eivät ole aidosti läsnä.

Älylaitteet ovat helpottaneet meidän monen elämää ja tuoneet tiedon käden ulottuville. Yhteydenpito ja viestiminen netissä ovat lapsille ja nuorille luonteva tapa ylläpitää ystävyyssuhteita. Koulussa sosiaalisen median avulla opitaan näiden lisäksi myös opetussuunnitelmassa olevia asioita.

Kun vuorokaudessa on edelleen kaksikymmentä neljä tuntia, on tehtävä arvovalintoja. Vesaiset haastavat perheet pitämään syksyn aikana yhden päivän tai viikonlopun kestävää sosiaalisen median paussia. Jätetään laitteet kotiin ja lähdetään porukalla ulkoilemaan.

Vesaisten Keskusliitto: Perhevapaauudistuksessa on muistettava lapsi

Vesaisten Keskusliitto pitää hyvänä, että hallitus on päättänyt toteuttaa perhevapaauudistuksen. Nykyinen järjestelmä vaatii sekä yksinkertaistamista että nykyaikaistamista.

Uudistukseen on monta näkökulmaa. Vesaiset vaativat sen toteuttamista lapsi keskiössä perheen voimavarat huomioiden. Perhevapaajärjestelmän tulee olla joustava ja erilaisten perheiden tarpeet tunnustava.

- Hienoa, että perhevapaauudistus viimein toteutetaan. Erityisesti lapsiperheiden lisääntyvä köyhyys on riski lasten hyvinvoinnille. Tähän haasteeseen on tartuttava, Vesaisten Keskusliiton puheenjohtaja Mirja Vehkaperä linjaa.

Vesaiset vaatii, että lapsen tarpeet, kasvu, kehitys ja oppiminen, ovat uudistuksen lähtökohtana. Odotamme uudistuksen tuovan hyvinvointia koko perheelle.

Valintoja Vesaisten Keskusliiton hallitukseen

Vesaisten Keskusliiton hallitukseen valittiin erovuorossa olevien tilalle Minna Autere Helsingistä, Juuso Eskelinen Pohjois-Karjalasta ja Jaana Säkkinen Pohjois-Pohjanmaalta. Tulos ratkesi äänestämällä, sillä ehdokkaita oli yhteensä viisi henkilöä. Vesaisten Keskusliiton puheenjohtajana toimii oululainen kansanedustaja Mirja Vehkaperä.

Syysvaltuuskunnan kokous pidettiin viikonloppuna nuoriso- ja luontomatkailukeskus Oivangissa, Kuusamossa. Samassa yhteydessä järjestettiin myös vuosittaiset Vesaispäivät, johon osallistuivat piirien puheenjohtajat, varapuheenjohtajat ja toiminnanjohtajat sekä Keskusliiton hallitus.

Vesaisten Keskusliitto on valtakunnallinen lasten ja perheiden järjestö, joka tarjoaa elämyksiä, elämäniloa ja yhdessäoloa koko perheelle. Keskusliitto ja sen 17 piirijärjestöä osastoineen järjestävät monipuolista harrastus-, virkistys- ja koulutustoimintaa.


Lisätiedot:
Vesaisten Keskusliiton puheenjohtaja Mirja Vehkaperä
p. 050 5121 949Takaisin