Nuorisoalan uutisia

23.08.2017: Nuorten Agenda2030 -ryhmä on aloittanut työnsä

Pääministeri Juha Sipilän ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen perustama Nuorten Agenda 2030 –ryhmä on aloittanut toimintansa. Ryhmässä on kaksikymmentä 15-29-vuotiasta nuorta eri puolilta Suomea valmiina edistämään globaaleja kestävän kehityksen tavoitteita ja lisäämään nuorten osallisuutta YK:n Agenda2030-tavoitteiden toimeenpanossa.

"Kestävän kehityksen vahvistaminen on tulevaisuuden kannalta ratkaisevan tärkeää, pitkäjänteistä työtä, johon tarvitaan kaikkien panosta. On hienoa, että nuorisoagentit ovat tarttuneet toimeen aktiivisesti," kestävän kehityksen toimikunnan varapuheenjohtaja, asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen toteaa.

Ryhmän tarkoitus on toimia Suomen kestävän kehityksen toimikunnan rinnalla sparraten päättäjiä kestävän kehityksen toimeenpanossa. Itsenäisesti toimintansa suunnitteleva ryhmä paneutuu ensimmäisen toimikautensa aikana erityisesti kahteen teemaan, ilmasto- ja eriarvoistumiskysymyksiin.

"Olen erittäin innoissani siitä mahdollisuudesta, minkä ympäristöministeriö ja koko valtioneuvosto on antanut nuorille! Haluan edistää nuorten asiantuntijoiden ja vaikuttajien profiilia kestävän kehityksen osalla - ryhmän ei ole tarkoitus puhua vain nuorille vaan puhua nuorten äänellä koko kansakunnalle. Ryhmä on perustettu vasta tänä vuonna, mutta olen täysin vakuuttunut siitä, että motivoitunut ryhmämme tulee nousemaan ansaitusti julkisen keskustelun keskiöön." sanoo Nuorten Agenda 2030 -ryhmän 19-vuotias pälkäneläinen puheenjohtaja Juhani Rantanen.


Lisätietoja:
Noora Löfström, Asiantuntija, Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssi
noora.lofstrom(at)alli.fi / +358 444 16 52 64

 Takaisin