Nuorisoalan uutisia

18.05.2017: Yhdessä kuulumme -keskustelutilaisuus Tampereella 10.7.

Yhdessä kuulumme –keskustelutilaisuus kokoaa Tampereelle 100 eri taustoista tulevaa 15–20–vuotiasta nuorta keskustelemaan päättäjien kanssa erilaisista nuorten elämää koskettavista teemoista. Keskustelutilaisuus järjestetään SuomiAreena-viikon maanantaina 10.7.2017. Tilaisuudessa esille nousseet ajatukset kootaan julkilausumaksi, joka viedään myös Porin SuomiAreenaan, jotta nuorten sana välittyy heti yleiseen keskusteluun.Keskustelujen teemat päättävät nuoret itse omien kiinnostuksen kohteidensa mukaisesti. Keskusteluehdotuksia voi käydä kirjoittamassa Linoitissa osoitteessa http://linoit.com/users/Kirsi_Allianssi/canvases/Yhdess%C3%A4%20kuulumme%202017 . Tavoitteena on luoda avoin keskusteluilmapiiri, jossa jokaisen mielipidettä ja näkemystä arvostetaan ihmisarvoa kunnioittaen.

Tapahtuma järjestetään kaksikielisenä (suomi ja ruotsi). Lisäksi tapahtuma on esteetön, päihteetön ja syrjinnästä vapaa. Kaikkien osallistumisen takaamiseksi tilaisuuteen hankitaan tarvittavat tulkit, avustajat tai muut apuvälineet, kuten esimerkiksi induktiosilmukka. Tilaisuuden alussa nuoria aktivoidaan keskusteluun nostamalla esiin yhdenvertaisuus- ja tasa-arvoasioita.

Keskustelu aloitetaan ensiksi neljässä pienryhmässä, joissa nuoret kiertävät ja keskustelevat kustakin teemasta toimintaan perehdytetyn ohjaajan avulla. Lounaan jälkeen nuoret valitsevat aamupäivän teemoista kaksi ja keskustelevat niistä teemojen mukaisesti valittujen päättäjien kanssa. Päivän lopuksi kokoonnutaan yhteen ja jaetaan hyviä neuvoja ja käytänteitä siitä, miten jokainen voi omassa ympäristössään ja yhteisössään vaikuttaa asioihin sekä päätöksentekoon.

Osallistujien matkakulut korvataan halvimmalla julkisella kulkuneuvolla. Pitkänmatkalaisten on mahdollista majoittua Tampereella. Kaikille osallistujille tarjotaan aamiainen, lounas ja välipalaa iltapäivällä.

Tapahtumaan voi ilmoittautua Lyytin kautta osoitteessa
https://www.lyyti.fi/reg/Yhdessa_kuulumme_2017_4800/fi

Keskustelutilaisuuden Facebook-tapahtuman osoite on
https://www.facebook.com/events/727090340812909/

Yhdessä kuulumme -hanketta rahoitetaan EU:n Erasmus+-ohjelmasta. Hanketta hallinnoi Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssi ry yhdessä Lukiolaisten liiton SLL:n, Ammattiin opiskelevien liitto - SAKKI ry:n, Nuorisovaltuustojen liiton Nuva ry:n, Suomen Opiskelija-Allianssi - OSKU ry:n ja Finlands Svenska Skolungdomsförbund FSS rf:n kanssa.

Lisätietoja antaa ja kaikenlaisiin kysymyksiin vastaa Kirsi Uusitalo (Allianssi), 044 7229 350, kirsi.uusitalo(at)alli.fiTakaisin