Nuorisoalan uutisia

10.04.2017: Kunnanvaltuustojen keski-ikä pysyi viidessäkymmenessä

Kuntavaaleissa valtuustojen keski-ikä pysyi ennallaan - koko maassa valtuustojen keski-ikä on 50. Luku on sama kuin edellisissä, vuoden 2012 kuntavaaleissa.

Nuorin kunnanvaltuusto valittiin Halsualla, jossa valtuutettujen keski-ikä on 40, ja vanhin Taivalkoskella, jossa läpimenneiden keski-ikä on 59.

Valtuustopaikkoja saaneista puolueista keskimäärin nuorimmat valtuutetut on Piraattipuolueella (37 vuotta), vanhimmat taas Kristillisdemokraateilla, SDP:llä ja Vasemmistoliitolla (kaikilla 53).

Valittujen valtuutettujen keski-ikä on lähes sama kuin äänioikeutettujen keski-ikä 50,3 ja ehdokkaiden keski-ikä 49,5. Valtuustojen keski-ikä pysyi ennallaan siitä huolimatta, että äänioikeutettujen keski-ikä nousi viime vaaleihin verrattuna lähes vuodella, ja nuorten ehdokkaiden osuus 8,9 % oli näissä vaaleissa pienempi kuin aiemmissa kuntavaaleissa.

Valtuustojen korkeasta keski-iästä huolimatta koko Suomen valtuustoissa aloittaa myös 31 kappaletta 18-vuotiaita tuoreita valtuutettuja.

Lisätietoja: Edunvalvonnan koordinaattori Hanna Sauli, Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssi ry, hanna.sauli@alli.fi, p. 040 900 4885.Takaisin