Nuorisoalan uutisia

06.04.2017: Ehdokaspankki kokoaa nuoret ehdokkaat

Kuntavaaleissa on ehdolla lähes 3 000 nuorta, alle 29-vuotiasta ehdokasta. Allianssi on kutsunut eri puolueiden nuoret ehdokkaat yhteiseen ehdokaspankkiin osoitteessa www.ehdokaspankki.fi. Nuorten osuus ehdokkaista on suhteellisesti pieni, alle 9%. Puolueista vain RKP on onnistunut kasvattamaan nuorten ehdokkaiden osuuttaan sekä absoluuttisesti että prosentuaalisesti.

Kokonaisuudessaan ehdokkaiden keski-ikä on noussut yli vuodella edellisistä kuntavaaleista, joissa valitut olivat keskimäärin 50-vuotiaita. Jotta päättäjien keski-ikä ei entisestään nouse, on aika antaa ääni nuorelle. Allianssin ehdokaspankki esittelee 18-28-vuotiaita kuntavaaliehdokkaita.


"Todellinen demokratia tarvitsee kaikenikäisiä päättäjiä. Siksi Allianssi kannustaa äänestämään nuoria ehdokkaita", Allianssin puheenjohtaja Eero Rämö muistuttaa.

Valtakunnallisesta ehdokaspankista voi kuka tahansa etsiä oman kuntansa nuoria ehdokkaita. Kuvallisen ehdokaspankin hakukriteereinä voi käyttää kuntaa, puoluetta, sukupuolta tai listata koko Suomen nuoret ehdokkaat samaan näkymään. Ehdokasprofiilissa on lyhyen esittelytekstin ja kuvan lisäksi linkit ehdokkaan somekanaviin.

Ehdokaspankki.fi on hyvä esimerkki demokratiakasvatuksen nimissä tehtävästä yhteistyöstä kaikkien poliittisten nuoriso- ja opiskelijajärjestöjen kesken sekä Allianssin roolista järjestöjen yhdistäjänä. Kuntavaalien alla Allianssi nostaa nuoria ja nuoruutta vaalikeskusteluihin, vaikuttaa nuorten äänestysaktiivisuuteen ja kiinnostukseen vaaleja kohtaan, sekä tukee nuoria ehdokkaita.

Ehdokaspankki on osa Kaikkien vaalien Nuorisovaalit -hanketta, jossa yhteistyössä ovat myös poliittisista nuorisojärjestöistä Demarinuoret, Keskustanuoret, Kokoomusnuoret, Svensk Ungdom, Vasemmistonuoret, sekä Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto.

www.ehdokaspankki.fi


Lisätietoja:
Eero Rämö, puheenjohtaja, p. 040 539 2737
Kirsi Uusitalo, asiantuntija, p. 044 7229 350
Sofia Kari, projektisihteeri, p. 044 416 5272

 Takaisin