Nuorisoalan uutisia

15.03.2017: Allianssi kutsuu nuorisotoimialan viettämään rasisminvastaista viikkoa

20.-26.3.2017 vietetään rasisminvastaista viikkoa teemalla #minäpäätän #jagbestämmer #idecide. Kampanjassa tuodaan esille jokaisen mahdollisuutta luoda yhdenvertaista, turvallista ja kaikille avointa yhteisöä ja yhteiskuntaa.

Rasisminvastaisen viikon aikana rohkaistaan ihmisiä kertomaan, miten hyvien päätösten, positiivisten mielikuvien, tarinoiden, ystävyyssuhteisen ja kohtaamisten kautta luodaan syrjimätöntä ilmapiiriä kaikille. Kampanja ottaa kantaa siihen, miten toiveyhteiskuntaa rakennetaan käytännön tekojen ja päätösten kautta. Kampanjan suojelija on tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Kampanjaan osallistuminen

Kuka tahansa voi osallistua kampanjaan tekemällä hyvän rasisminvastaisen päätöksen. Päätös voi olla toimintaa tai lupaus liittyen siihen, miten kaikille turvallista ja avointa yhteiskuntaa rakennetaan paikallisesti. Se voi olla esimerkiksi solmittu ystävyyssuhde, tempaus rasismia vastaan tai lupaus puuttua kiusaamiseen. Oma päätös julkaistaan sosiaalisessa mediassa tunnisteella #minäpäätän tai vaihtoehtoisesti ruotsiksi #jagbestämmer tai englanniksi #idecide.

Sosiaalisessa mediassa ja muualla verkossa voi käyttää liitteenä olevia kuvapohjia ja kampanjakuvaa. Tutustukaa myös kampanjavideoon, joka alkaa pyöriä Ylen kanavilla ensi viikolla. Myös videota voi käyttää ja jakaa sosiaalisessa mediassa.

Päätöksiä ja tempauksia voi taustoittaa keskustelemalla rasismista ja yhdenvertaisuudesta. Kokeilkaa esimerkiksi Vaihda näkökulmaa – tai Arkipäivän vihapuhe –harjoituksia. Allianssin asiantuntija Laura Heinonen auttaa myös mielellään miettimään keinoja teeman käsittelyyn. Muistathan, että Allianssista voit tilata myös koulutuksia omalle organisaatiolle.

Kampanjatoimintojen tueksi voi tilata ja ladata kaikille ilmaista materiaalia Punaisen Ristin verkkokaupasta sekä nettisivuilta eirasismille.fi.

Tapahtumatärpit Helsingissä

20.3. Rasisminvastaisen viikon KICK OFF tapahtuma Narinkkatorilla klo 15.30-20.00
Kampanjaviikko polkaistaan käyntiin näyttävästi maanantaina 20.3. Narinkkatorilla Helsingissä. Esiintymässä mm. Benjamin ja Hassan Maikal. Ohjelmassa on lähes 40 tahon esittelyä toiminnastaan, musiikkia, pelejä, urheilijoita, lapsille ohjelmaa, ilmapalloja ym. Allianssi ja monet jäsenjärjestöt ovat mukana tapahtumassa.

21.3. Kiehumispiste-elokuvan näytös Allianssi-salissa (Asemapäällikönkatu 1) klo 16.30-18.30
DocPointissa tammikuussa ensi-iltansa saanut Kiehumispiste-dokumenttielokuva esitetään rasisminvastaisena päivänä Allianssi-talolla. Elokuva on ohjaaja ja kirjailija Elina Hirvosen ajankohtainen kuvaus kahtiajakautuneesta Suomesta ja vihapuheen yltymisestä. Se kannustaa myös ennakkoluulojen kohtaamiseen ja vuoropuheluun erilaisuuksista huolimatta. Elokuva on kuvattu vuoden 2016 aikana ja se kilpailee parhaillaan Tampere Film Festivaalin kotimaisessa sarjassa. Elokuvan kesto on 90 min. ja sen jälkeen voi jäädä keskustelemaan. Tarjolla poppareita! Ilmoittaudu tästä linkistä. Tapahtuma Facebookissa . Kutsu kaveritkin mukaan! Tervetuloa!Takaisin