Nuorisoalan uutisia

01.03.2017: Jo yli 2400 kuntavaaliehdokasta sitoutunut edistämään lasten ja nuorten asioita

Vihreillä ja SDP:llä eniten allekirjoittaneita

Lasten ja nuorten parissa toimivat haastoivat 16.2. kuntavaaliehdokkaat sitoutumaan lasten ja nuorten valtuutetuiksi. Lasten ja nuorten valtuutetun huoneentaulun on tähän mennessä allekirjoittanut jo yli 2400 ehdokasta. Eniten allekirjoittaneita on nyt Vihreillä, SDP:llä ja Kokoomuksella.

Ehdokkaat voivat allekirjoittamalla huoneentaulun verkkosivuilla sitoutua julkisesti huoneentaulun tavoitteisiin ja toteuttamaan konkreettisia lasten ja nuorten hyvinvointia kehittäviä toimenpiteitä. Huoneentaulussa painotetaan muun muassa lasten ja nuorten harrastus- ja osallistumismahdollisuuksia, hyvinvointia ja oikeuksia. Huoneentaulu on luettavissa ja sen voi allekirjoittaa osoitteessa http://www.huoneentaulu.fi.

"Huoneentaulu antaa ehdokkaille monia konkreettisia vinkkejä, mitä lasten ja nuorten asioita tulee edistää ja miten. Haastamme puolueet kilpailuun siitä, kenellä on lapsi- ja nuorisomyönteisimmät ehdokkaat", Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssin pääsihteeri Olli Joensuu toteaa.

Huoneentaulun tähän mennessä allekirjoittaneet jakautuvat puolueittain seuraavasti:

Vihreä liitto (520)
Suomen Sosialidemokraattinen Puolue (473)
Kansallinen Kokoomus (413)
Vasemmistoliitto (366)
Suomen Keskusta (256)
Suomen Kristillisdemokraatit (149)
Perussuomalaiset (112)
Svenska folkpartiet i Finland (52)
Suomen Kommunistinen Puolue (33)
Piraattipuolue (30)
Feministinen puolue (12)
Itsenäisyyspuolue (2)
Suomen Eläinoikeuspuolue (2)
Kommunistinen Työväenpuolue (1)
Köyhien Asialla (1)
Liberaalipuolue (1)
Kansalaispuolue (0)

Allekirjoittaneita on kunnissa ympäri Suomen. Sivustolta äänestäjä voi tarkistaa, ketkä omassa kunnassa ovat sitoutuneet lasten ja nuorten valtuutetuksi.

Huoneentaulun laatijat rohkaisevat äänestäjiä tarkistamaan, onko oma ehdokas lupautunut edistämään lasten ja nuorten hyvinvointia ja osallistumista. Allianssi ylläpitää huoneentaulun allekirjoittaneiden ehdokkaiden listaa ja seuraa yhdessä muiden lapsi- ja nuorisotoimijoiden kanssa huoneentaulun allekirjoittaneiden valittujen kuntapäättäjien päätöksentekoa tulevalla valtuustokaudella.

Huoneentaulun ovat yhteistyössä laatineet seuraavat lapsi- ja nuorisotoimijat:

Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssi, Kirkkohallituksen Kasvatus ja perheasiat, Lastensuojelun Keskusliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Pelastakaa Lapset ry, SOS-Lapsikylä, Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry, Suomen UNICEF, Suomen Vanhempainliitto, Suomen Olympiakomitea ry ja Valtion nuorisoneuvosto.

http://www.huoneentaulu.fi | #huoneentaulu #kuntavaalit

 Takaisin