Nuorisojärjestöt tiedottavat

27.01.2017: Dare to Learn haastoi kaupunkilaiset miettimään oppimisen esteitä

Dare to Learn -oppimistapahtuman avaustilaisuudessa ohikulkijat ja kutsuvieraat osallistuivat ennakkoluulottomasti oppimisen esteiden muurin rakentamiseen. Torstaina iltapäivällä järjestetty tilaisuus keräsi paikalle lähemmäs 300 uteliasta oppimisesta kiinnostunutta kaupunkilaista Kaivopihalle. Kukin sai kirjoittaa muuriin oman kokemuksensa siitä, mikä estää oppimista. Tapahtuman lopuksi esteiden muuri kaadettiin ryminällä. Tämän päivän oppimisen esteet on kaadettava tulevaisuuden oppimisen tieltä.

Tilaisuuden avannut opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen antoi täyden tukensa Dare to Learnin tavoitteille. "Sivistykselle ja koulutuksen puolustamiselle on nyt enemmän tilausta yhteiskunnassa kuin koskaan. Tulevaisuuden yhteiskunta on täynnä mahdollisuuksia," ministeri totesi. Grahn-Laasonen kiitti erityisesti sitä, että opiskelijat ovat tarttuneet oppimisen edistämisen teemaan ja lähteneet tekemään yhteistä hyvää.

Dare to Learn on uudenlainen, vuorovaikutteinen oppimistapahtuma, joka järjestetään 5.-6.9.2017 Kaapelitehtaalla. Tapahtuma tuo yhteen oppimisen ammattilaiset ja oppimisesta kiinnostuneet eri aloilta. Dare to Learn on Suomen ylioppilaskuntien liiton alulle panema projekti. Se on osa virallista Suomi 100 -ohjelmaa sekä yliopisto-opiskelijoiden panos Suomen juhlavuoteen. Dare to Learn -tekijät ovat nuoria asiantuntijoita, joilla on visio paremmasta huomisesta.

Dare to join us?

Lisätietoja:
Anni Klutas
CEO | Dare to Learn
+358 40 738 0164
www.daretolearn.fi

Maria Loima
hallituksen jäsen | SYL
+358 44 906 5004
maria.loima(at)syl.fi
http://www.syl.fiTakaisin