Hupparikansan puolella

Hupparikansa

Hupparikansaa ovat nuoret, nuorten ryhmät ja nuorten kanssa toimivat aikuiset. He ovat rentoa, positiivista ja aktiivista väkeä, jota löytyy eri harrastusten ja nuorisotoiminnan piiristä. Hupparikansaa yhdistää pukeutuminen huppariin  vaatteena tai henkisesti. Hupparikansa haluaa osallistua, tehdä ja vaikuttaa mutta myös olla vaan ja hengailla kavereiden kanssa. Mahdollisuuksia ja puitteet tekemiseen ja olemiseen tarjoavat järjestöt ja kuntien nuorisotyö.


Hupparikansan nuoret tai nuorten ryhmät ovat monenlaisia. Värikkäisiin huppareihin pukeutuvat toimijat, mustahuppariset rokkarit, merkkihuppareita käyttävät skeittarit, urheiluhuppareihin pukeutuvat liikkuvat nuoret tai erilaisiin seurojen tai järjestöjen huppareihin pukeutuvat aktiiviset harrastajat sekä ict-alan uusi hupparisukupolvi ovat kaikki omalla tavallaan ja tyylillään hupparikansan edustajia.

Hupparikansan aikuiset toimivat nuorten kanssa pääsiassa näiden vapaa-ajalla. He voivat olla palkattuja ammattilaisia tai vapaaehtoisia. Huppari on nuorisotyöntekijöiden tai nuorisotoimijoiden "virka-asu". Hupparikansan aikuiset antavat nuorille tilaa tehdä, luovat mahdollisuuksia toimintaan sekä ohjaavat kerhoja tai leirejä. He ovat aikuisia, joiden kanssa voi istua kahvikupin äärellä ja olla vaan – jutella tärkeistä asioista, jos siltä tuntuu. He ovat kuntien, järjestöjen ja seurakuntien toimijoita.

#HupparikansanPuolella olevat pitävät nuorisotyötä tärkeänä ja arvokkaana. He ajattelevat, että se tarvitsee riittävät resurssit niin valtion, kuntien kuin järjestöjenkin budjetissa. He tietävät, että nuorisotyö on kunnan peruspalvelu. Nuorisotyön osuus on kunnan budjetissa niin pieni (keskimäärin 0,5 %), että siitä leikkaamalla ei saada kuin pieniä säästöjä, mutta näistä leikkauksista aiheutuu suuri lasku tulevaisuudessa. He ajattelevat, että nuorisotyö tarvitsee ammattilaisensa. He ajattelevat, että nuorten tueksi tarvitaan vapaaehtoisia. Hupparikansan puolella olevat toimivat saadakseen päättäjät tekemään viisaita päätöksiä nuorten ja nuorisotyön hyväksi.

Toimi nyt, että päättäjät tekevät hyviä päätöksiä #HupparikansanPuolella.