Ilmasto

Allianssi vaikuttaa ilmastopolitiikkaan kotimaassa ja YK:ssa käytävien kansainvälisten ilmastoneuvotteluiden kautta. Nuorille ilmastonmuutos on ennen kaikkea sukupolvikysymys: Suomen tulee ilmastopolitiikassaan sitoutua säilyttämään maailma elinkelpoisena myös tuleville sukupolville. Nyt elävillä ihmisillä ei ole oikeutta kuluttaa maailman luonnonvaroja loppuun eikä jättää ilmastokatastrofia perinnöksi seuraaville sukupolville. Allianssin vuonna 2015 hyväksytyt ilmastolinjaukset löytyvät alasivulta Ilmastolinjaukset.

Allianssi valitsee vuosittain nuorten ilmastodelegaatin. Hänen tehtävänään on lisätä ilmastonmuutokseen liittyvää tietoutta erityisesti nuorten parissa ja edistää nuorten osallisuutta ja hyvinvointia ilmastopolitiikasta käytävässä keskustelussa. Lisäksi ilmastodelegaatti edustaa suomalaisia nuoria kansainvälisissä ilmastoneuvotteluissa ja kotimaassa erilaisissa seminaareissa ja työryhmissä.

Vuoden 2016-2017 ilmastodelegaatiksi on valittu Forssassa asuva Katri Ylinen. Ylinen on 25-vuotias kestävän kehityksen opiskelija, joka on kerryttänyt ilmastopolitiikan ja Eurooppa-politiikan tuntemusta työskennellessään europarlamentin, sekä Euroopan vihreiden nuorten harjoittelijana Brysselissä. Ylinen on myös aktiivinen toimija Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ViNO:ssa, samoin kuin Tampereen vihreiden nuorten hallituksessa.

Ilmastodelegaatti edustaa nuoria Suomen ilmastopoliittisella kentällä, sekä YK:n ilmastosopimuksen osapuolikokouksessa Marokon Marrakechissa ensi marraskuussa.

 

Allianssilla on kolme nuorisodelegaattia: YK-nuorisodelegaatti, UNESCO-nuorisodelegaatti ja ilmastolähettiläs. Delegaattisivut  löytyvät Medialle-otsikon alta.


Lisätietoja  

Jarkko Lehikoinen 
- johtaja, edunvalvonta ja kansainväliset asiat 
p. 040 900 4876

Noora Löfström
- asiantuntija, kansainvälinen edunvalvonta
p. 044 416 5264

Katri Ylinen
- Allianssin ilmastodelegaatti
katri.ylinen(at)gmail.com